Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 2 2 3

Horvátország / Dalmácia / Dalmát Körutazás

Világörökségek Dalmáciában - BUSZOS UTAZÁS - 2018. június 21-26.

Régió/Környék:

Dalmácia, Pag-sziget és a Horvátország déli részén található Dubrovnik között helyezkedik el, mely az ország egyik leglátogatottabb helye kellemes kisvárosainak és történelmi nagyvárosainak köszönhetően.
Dalmácia északi részén található az egyik legismertebb város Zadar, melynek római kori óvárosa gyönyörű. A környéken számos nemzeti park, természeti kincs fellelhető. ©ibenik, az Adria gyöngyszemeként emlegetett város a környék egyik legszebb székesegyházát tudhatja magáénak. Innen délre taláható Trogir, a dalmát partvidék ékköve, benne számos csodálatos műemlékkel. A várossal szemben Čiovo-sziget terül el, mely egy hídon keresztül könnyen megközelíthető. A part mentén haladva délre eljutunk az Omią-i homokos riviérára, mely a Cetina- folyó kanyonjában fekszik. Ettől délebbre található a Makarskai Riviéra, melyet kisebb-nagyobb öblök tagolnak, kristálytiszta smaragdzöld vízével és fehér strandjaival csalogatja az ideérkezőket.

Utazás:

komfortos autóbusszal.

Szállás:

Dalmácia .

Ellátás:

reggeli.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 26 500 Ft/fő
Félpanziós felár: 12 900 Ft/fő

Egyéb információk:

1. nap: Zadar
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid megállókkal Horvátországba. Délután városnézés Zadarban, majd szabadidő az olaszos hangulatú történelmi belvárosban. Szállás a tengerparti kisvárosban Biogradban, háromcsillagos szállodában.

2. nap: Kornati-szigetek
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív egész napos hajókirándulás a Kornati Nemzeti Parkban. Az UNESCO világörökségéhez tartozó Kornati-szigetek az Adria egyik legnagyobb szigetcsoportját alkotják. A 220 négyzetkilométeres területen több mint 140 fehér sziklás lakatlan sziget található. A természeti szépségek mellett az illír várak és a római villaromok teszik még érdekesebbé a szigetvilágot. A fehér sziklák bámulatos egységet alkotnak a zavarba ejtően kék tengerrel - a látvány mindenkit megbabonáz! A kirándulás során ebédet is felszolgálnak a hajón.

3. nap: KRKA Nemzeti Park- Sibenik
Délelőtt kirándulás a Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik legszebb természeti látnivalója. A park elsőszámú látványossága a 17 lépcsőből álló 46 méter szintkülönbséggel rendelkező nagy vízesés, ahol a folyó fölötti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk a kisebb-nagyobb zuhatagokban. Délután utazás Sibenikbe, a dalmát part velencei hangulatú kisvárosába. Városnézést és rövid szabadidőt követően utazás a szálláshelyre. Szállás Sinjben három csillagos szállodában.

4. nap: Trogir-Split
Délelőtt városnézés Trogirban, a dalmát riviéra egyik legősibb és legizgalmasabb városkájában. Csodálatos óvárosa az UNESCO világörökségének része. Délután továbbutazás, majd városnézés Splitben, Dalmácia fővárosában. Megtekintjük a szintén világörökségi védelem alatt álló római kori, gigantikus méretű Diocletianus-palotát, valamint Split nyüzsgő óvárosát, mely tulajdonképpen a palota belsejében épült - jórészt annak köveiből -, így a keskeny sikátorokban sétálva lépten-nyomon előbukkannak az egykori palota monumentális maradványai. A városnézést követően szabadidő, majd továbbutazás a szálláshelyre. Szállás Neumban, három csillagos szállodában.

5. nap: Dubrovnik
Egész napos program Dubrovnikban. A város Horvátország talán leggyönyörűbb városa és a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta az UNESCO világörökség része. Gyönyörű házacskái és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. Az Adria gyöngyszemének is nevezett város a horvát nyelv és irodalom központja, számos híres író szülőhelye. George Bernard Shaw egyszerűen így fogalmaz: "Ha látni akarod a földi paradicsomot, gyere el Dubrovnikba". Városnézést követően szabadprogram, majd este visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: Hazautazás
Búcsú Dalmáciától. Reggeli után hazautazás rövid megállókkal Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.

Minimum létszám: 40 fő.
36-39 fő jelentkezése esetén a részvételi díj 136 500 Ft/fő
30-35 fő esetén 147 500 Ft/fő

A csomagár tartalmazza:

utazást komfortos autóbusszal, 5 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, reggelit, magyar nyelvű csoportkísérőt végig az utazás során, sztornóbiztosítást.

A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
a belépőjegyeket (Krka Nemzeti Park belépőjegy 4 300 Ft), a fakultatív kirándulást a Kornati Nemzeti Parkba (12 900 Ft/fő), melyek irodánkban fizetendőek, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.