Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Opatija 3 2 4 5 6 7

A MONARCHIA GYÖNGYSZEMEI PLITVICEI KIRÁNDULÁSSAL

Horvátország / Plitvicei-Tavak / Plitvice

BUSZOS UTAZÁS 2018. szeptember 8-9 / 2 nap 1 éjszaka

Utazás:

autóbusszal.

Szállás:

A Monarchia Gyöngyszemei Plitvicei Kirándulással .

Szállás információk:

1. nap: Budapest-Zágráb-Rijeka-Opatija-Lovran

Indulás a reggeli órákban Budapestről, rövid pihenőkkel a kora délutáni órákban megérkezünk első úti célunkhoz Rijekába, mely Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemze-tiségű város 100 évvel ezelőtt még Magyarországhoz tartozott és a Monarchia idején, Fiume néven élte egyik fénykorát. Helyi idegenvezetőnkkel sétálunk az ókori alapítású belvárosban és a Korzón, ahol megtekintjük a várostornyot és a körötte lévő barokk épületeket. Ezután tovább utazunk Opatija városába, amely a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt Abbázia néven. A város varázsát a szép szállodákon és villákon kívül a pálmafás sétányok és hangulatos parkok adják. Opatijában szintén helyi kísérőnk mutatja be a várost és egy kis szabadidő után tovább megyünk szálláshelyünkre Lovranba; szállás a Hotel Lovranban. 1(éj).

2. nap: Lovran-Plitvicei-tavak - Budapest

Reggeli után elindulunk Lovranból a Plitvicei tavakhoz (horvátul: Plitvicka Jezera), amit 1949-ben nyilvánítottak Nemzeti Parkká és az UNESCO világörökség részét képezi. Plitvicét és a környékét Horvátország leghíresebb természeti értékeként és jelképeként tartják számon. A Nemzeti Parkot különlegessé teszi a kristálytiszta vizű tavak, vízesések, zúgók, csobogók, források, erdők káprázatos együt-tese. A legkisebb tavacska csak akkora, hogy szinte át lehet ugrani, a legnagyobb tavon pedig hajó jár. Túránk során megtekintjük Horvátország legnagyobb vízesését is, amely 78 m magasról zúdul alá és megismerkedünk a tórendszer gazdag faunájával és flórájával. A kirándulás alatt pallókon, vizes köveken visz át az utunk, ezért túracipő szükséges, javasolt esőkabát. A park látogatása után hazaindulás Budapestre.

Ellátás:

reggeli.
Félpanzió felára: 2 900 Ft/fő

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 3 200 Ft/fő

A csomagár tartalmazza:

utazást modern autóbusszal, a program szerinti szállást reggelivel, utaskísérő végig az utazás során, idegenvezetés Rijekában, Opatijában és a Plitvicei-tavaknál, sztornóbiztosítást.
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
a belépőt a Plitvicei Nemzeti parkba (kb. 150 Kuna), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 40 fő.

Az utazást 40 fő alatt is indítjuk, akkor a részvételi díj:
36-39 fő jelentkezése esetén 39 800 Ft/fő
30-35 fő esetén 45 800 Ft/fő

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.