Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Tátra 2 3 4 5 1

FELVIDÉKI KÖRUTAZÁS A MAGYAR KÚLTÚRA NYOMÁBAN

Szlovákia / Magas-Tátra / Poprád

Felvidéki Körutazás A Magyar Kultúra Nyomában - BUSZOS UTAZÁS - FÉLPANZIÓVAL - 2018.06.22-2018.06.24.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Felvidéki Körutazás A Magyar Kultúra Nyomában -

Szállás információk:

1. nap: Budapest - Rozsnyó - Krasznahorkaváralja - Betlér - Poprád

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első megállónk Rozsnyó, ahol sétálunk Szlovákia legnagyobb négyzet alaprajzú középkori terén, megtekintjük többek között Andrássy Franciska mellszobrát, a Szent Anna templomot, a Rákóczi-őrtornyot és a Püspöki Székesegyházat. A rozsnyói városnézést követően továbbutazunk Krasznahorkaváraljára, ahol felkeressük az Andrássy mauzóleumot, melyet Gróf Andrássy Dénes építetett felesége, Franciska emlékére. Utunkat a gyönyörűen felújított Europa Nostra díjas betléri Andrássy-kastély látogatásával folytatjuk. Az egykori vadászkastélyba lépve eredeti 1700-as, 1800-as évekből származó bútorokat, műtárgyakat, festményeket, trófeákat és a híres mintegy 20 ezer kötettel rendelkező könyvtárat csodálhatunk meg. A délutáni órákban indulunk Poprádra, ahol elfoglaljuk szállodai szobáinkat.

2. nap: Késmárk - Lőcse - Szepeshely

Reggelit követően, felvidéki utunkat a Szepesség legcsodálatosabb fekvésű városával, Késmárk megismerésével folytatjuk. Sétánk során megtekintjük az UNESCO Világörökség listáján is szereplő evangélikus fatemplomot, Thököly Imre mauzóleumát az új evangélikus templomban és a reneszánsz stílusú Thököly várat. Következő úti célunk Lőcse, ahol a város főterén sétálva megcsodáljuk többek között a Szent Jakab templomot, ahol a világ legnagyobb faoltára található, a Városházát, a szégyenketrecet és Korponay Júlia lakóházát. Szepeshelyen a 30 épületből álló egyházi erődítményhez utazunk, ahol megtekintjük a középkori kéttornyú Szent Márton katedrálist és a püspöki palotát. A délutáni órákban utazunk vissza szállodákba.

3. nap: Csorba-tó - Kassa - Budapest

Reggeli után a Csorba-tóhoz utazunk, ahol egy rövid sétát teszünk. Harmadik napunk utolsó állomása a Felvidék hajdani központja Kassa. A magyar történelmi emlékekben rendkívül gazdag nagyvárosban barangolva ellátogatunk Európa legnagyobb gótikus székesegyházához, a Szent Erzsébet Székesegyházhoz, Rákóczi fejedelem kriptájához, a Szent Mihály kápolnához, az Orbán toronyhoz, a Színházhoz és Márai Sándor lakóházához. A délutáni órákban indulunk vissza Budapestre. Érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Ellátás:

FÉLPANZIÓVAL

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9 900 Ft/ fő

A csomagár tartalmazza:

utazást komfortos autóbusszal, szállást 3 csillagos szállodában félpanzióval, magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során, sztornó biztosítást.

A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA: belépőjegyeket (kb. 45 EUR), BBP biztosítást.


2 fő együttes jelentkezése esetén 10 000 Ft kedvezményt biztosítunk a 2. fő részvételi díjából 2018.05.31-ig történő foglalás esetén

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.