Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2 3 4

SZÉKELYFÖLDI KÖRÚT

Erdély / Erdélyi Körutazások / Székelyföldi Utazás

Székelyföldi utazás - BUSZOS UTAZÁS - 2018. április 28 - 2018. május 1. (4 nap / 3 éjszaka) Félpanzióval

Utazás:

autóbusszal.

Szállás:

Székelyföld .

Ellátás:

félpanzió.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 4 500 Ft/fő.

Egyéb információk:

1. nap: Budapest-Marosvásárhely-Szováta-Farkaslaka-Székelyudvarhely
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás, majd határátkelés Ártándnál, innen továbbutazás Erdély nyugati kapuján, a Királyhágón keresztül, ahol rövid fotószünetre megállunk, majd indulunk Marosvásárhelyre a Bolyaiak városába. Megtekintjük a Teleki Sámuel által alapított Teleki Tékát, Erdély egyik legrégebbi világi magánkönyvtárát. A főtéren álló, a város arculatát meghatározó Kultúrpalota, a Lechner Ödön által elindított építészeti mozgalom, a magyaros szecesszió egyik jelentős példája. Következő állomásunk Szováta és a Medve-tó, ahol rövid sétát teszünk a sósziklához. Ezután indulunk Farkaslakára, Tamási Áron sírjánál rövid megemlékezést tartunk, majd vacsora és szállás Székelyudvarhely környékén.

2. nap: Zeteváralja-Békás-szoros-Gyilkos-tó-Gyergyószentmiklós-Korond
Fakultatív program keretében húsvéti tojásfestés és kenyérsütés, vagy részvétel a napi kiránduláson, mely során a környék természeti értékeit fedezzük fel, megtekintjük a Zeteváraljai gáttavat, fotószünet után átkelünk a Görgényi-havasokon a Libán-tető érintésével, majd átsétálunk a Kárpátok egyik leglélegzetelállítóbb szorosán ? a Békás-szoroson. Következő állomásunk a Gyilkos-tó, mely körül teszünk egy könnyed sétát és közben megismerkedünk a tóról szóló legendákkal. Továbbutazunk Gyergyószentmiklósra, melynek legértékesebb látnivalója az örmény katolikus templom. Ezután a Görgényi-Havasok legszebb vonulatán buszozunk végig, érintve a Bucsin-tetőt, majd megérkezünk Korondra, ahol a fazekas mesterség remekműveivel ismerkedhetünk és a helyi árusoknál vásárolhatunk is a népszerű kézműves termékekből.

3. nap: Tolvajos-tető-Csíksomyló-Tusnádfürdő-Szent Anna-tó-Bálványos
Reggeli után a Hargitára indulunk, Tolvajos-tető három nagy fakeresztjénél a Honfoglalásra, Márton Áron születésére és a János Zsigmond seregén aratott győzelemre emlékezhetünk. Ezután felkeressük Erdély egyik legnépszerűbb búcsújáró helyét és kegytemplomát Csíksomlyón, majd továbbutazunk a borvízforrásairól ismert gyógyüdülőtelepre, Tusnádfürdőre. A nap további részében felkeressük a Szent Anna-tavat, Bálványost, valamint a Torjai büdösbarlangot.

4. nap: Bögöz-Fehéregyháza-Segesvár-Budapest
A délelőtt folyamán megtekintjük Bögöz híres református templomát és Fehéregyházát, a magyar szabadságharc egyik legfontosabb emlékhelyét, ahol meglátogatjuk a Petőfi emlékmúzeumot. Következő állomásunk Segesvár városa, mely a világörökség részét képező szász város, valamint itt található Közép-Európa egyetlen még napjainkban is lakott vára.
Búcsúzunk Segesvártól és Erdélytől is, hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A csomagár tartalmazza:

az utazást komfortos autóbusszal, 3 éjszaka szállást magyar családok által falusi turizmus keretein belül üzemeltetett, egyszerű vendégházakban. (A vendégházakban általában 2 szobához tartozik egy fürdőszoba/WC), félpanziós ellátást, magyar nyelvű csoportkísérőt végig az utazás során, helyi idegenvezetőt, sztornóbiztosítást.
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA: a belépőjegyeket (kb. 6 000 Ft), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 40 fő.
Az utazást 35 fő esetén is indítjuk, a részvételi díj 35-39 fő esetén 68 800 Ft/fő.

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.